לוח שנה בטבע דצמבר

תאריך

דצמבר בטבע הישראלי

קרירות של חורף, גשמי הברכה יורדים על הארץ ומאפשרים צמיחה וחיים בשדות ושטחי הבר.

זרזיר מצוי – חורף בישראל ,בעיקר בעמקים הצפוניים, בשפלה ובצפון הנגב. בעבר, אוכלוסייתו הוערכה בכעשרה מיליון פרטים, אך כיום מספרם נמוך, כנראה בגלל שבאיזור הקינון שלהם במזרח אירופה נוהגים בו כמזיק חקלאי. אחד ממחזות הטבע המרשימים ביותר בחורף הישראלי הוא לצפות בלהקות זרזירים מסתחררת באוויר ויוצרת מופע לוליינות אווירית מרהיב בתיאום מושלם. 

 

עורב מזרע – מקור שמו ממנהגו ללכת בשדות חרושים או זרועים, בהם מלקט את עיקר מזונו – זרעים, שלשולים ופרוקי רגליים שונים החיים באדמה. בעבר היה חורף שכיח למדי בישראל עד שכמעט הושמד בהרעלות בשנות ה-50. מאז שנות ה-80 נראה שוב במספרים גדולים בעונת החורף בשדות מעובדים. 

 

שבלול שדה – עם רדת הגשמים מתעורר מתרדמת הקיץ ושב לפעילות. אוכל, מזדווג ומתרבה. אחרי ההזדווגות הוא חופר גומה בשדה בעומק של כ-6 ס”מ, בה הוא מטיל את הביצים. השבלול הֶרְמַפְרוֹדִיט, לכל פרט גם מערכת רבייה זיכרית וגם ניקבית. במקרים רבים, בסיום ההזדווגות שני השבלולים מופרים ומטילים ביצים. 

 

פקועה מצויה – פטריה זו ממשפחת השמפניון שכיחה בנובמבר ינואר בשדות ובמדשאות. בסוג פקועה מספר מינים רב, חלקם טובים למאכל וחלקם ורעילים. כמו פרטיות רבות אחרות, אין לאכול פטריה ללא זיהוי ודאי של מומחה! לפטריות חשיבות רבה במכלול האקולוגי ובמגוון הביולוגי- הן בעלות יכולת פירוק של חומר אורגני הודות למגוון רחב של אינזימים ייחודיים המצויים בהן.

עוד
ארועים בטבע

הודעה ללקוחותינו

משפחת "שנה בטבע" יקרה, לאור אתגרי השנה האחרונה, "לוח שנה בטבע" לא יצא לאור השנה (2024). אנו רואים משמעות גדולה בהעמקת ההיכרות עם הטבע הישראלי על כל החיים שבו🍃🦊🦋🪶🐾 ולכן, מזמינים אתכם לחזור אלינו בשנה הבאה.🙏 בברכת ימים שקטים והרבה זמן טבע. צוות שנה בטבע

דילוג לתוכן